Castle Viedenský slad EBC 4-7, 1 kg
Vlastnosti |
Sladový belgický základný slad. Ľahko sa suší pri teplote 85 až 90 ° C |
charakteristika |
Dodáva bohatšiu chuť sladu a obilia ako plzeňský slad a dodáva jemnú arómy karamelu. Château Vienna slad je hvozdený pri mierne vyšších teplotách ako Plzenský slad. Výsledkom je, že Château Vienna dodáva pivu hlbšiu zlatú farbu a súčasne zvyšuje jeho telo a plnosť. Enzymatická aktivita sladu Château Vienna je z dôvodu vyššej teploty hvozdenia o niečo nižšia ako aktivita Plzenského sladu. Avšak Château Vienna má dostatočnú enzymatickú aktivitu na použitie v kombinácii s veľkým podielom špeciálnych sladov. |
použitie |
Všetky štýly piva, Viedenský ležiak. Pre zvýraznenie farby a vône svetlých pív. Až do 100% zmesi. |
|
parameter |
jednotka |
min |
Max |
vlhkosť |
% |
|
4.5 |
Extrakt (sušina) |
% |
80.0 |
|
Výťažkový rozdiel jemne hrubý |
% |
1.5 |
2.5 |
Farba mladiny |
EBC (Lov). |
4,0 (2,1) |
7,0 (3,2) |
Celkový proteín |
% |
|
11.5 |
Rozpustný proteín |
% |
3.5 |
4.3 |
Kolbachov index |
% |
37.0 |
45.0 |
Viskozita |
cp |
|
1.6 |
pH |
|
5.6 |
6.0 |
Diastatická sila |
WK |
250 |
drobivosť |
% |
80.0 |
|
Sklovitosť (celé zrná) |
% |
|
2.5 |