Úvod » Suroviny na výrobu piva » Slad » Základné slady » Crisp Dextrínový slad EBC 2,2-3,3 - 1 kg
Dextrínový slad sa vyrába obmedzením fázy klíčenia, čo má za následok zachovanie polysacharidov s vyššou molekulovou hmotnosťou, ktoré dodajú hotovému pivu pozitívne vlastnosti z hľadiska plnosti tela. Tieto dextríny budú pozitívne prispievať aj k tvorbe peny.
Tento slad môže byť obzvlášť výhodný pri varení s dobre upraveným extra svetlým sladom na výrobu zlatistých pív alebo pív v štýle plzeň. Nízka farba umožňuje použitie až do 15% bez ovplyvnenia farby konečného produktu. Môže to byť užitočné v pive s nízkou stupňovitosťou, ako je Session IPA, ktorá sa pokúša napodobniť plnosť tela silnejšieho piva.
POUŽITIE: Akékoľvek pivo na zlepšenie peny cca 5%, slabšie pivá na posilnenie tela - do 15%
PARAMETER | IoB | EBC | ASBC |
---|---|---|---|
VLHKOSŤ | Max. 7,0% | Max. 7,0% | Max. 7,0% |
EXTRAKT | 300 l/kg | 80.0% | 80.0% |
FARBA | 2,0-3,0 EBC | 2.2-3.3 EBC | 1,3-1,7 ° L |
TN/TP | 1.40-2.00% | 8.8-12.5% | 8.8-12.5% |
POMER SNR/KI/ST | 26-35 | 30-40 | 30-40 |