Úvod » Suroviny na výrobu piva » Kvasnice » Kvasnice na vrchné kvasenie » Kvasnice Lallemand Munich
Tieto vysoko kvalitné sušené kvasnice pre pšeničné pivá majú pôvod v Bavorsku. Sú vyvinuté tak, aby pivá s nimi vykvasené zodpovedali chuti nemeckých pšeničných pív s ich typickým zákalom. Bez lepku!
Obsah sáčku 11g na zakvasenie až 23 litrov mladiny.
Doporučená teplota kvasenia 20 - 24°C.
Postup prípravy kvasníc:
Obsah sáčku vysypte na povrch jedného dcl prevarenej vody s teplotou 30-35°C. Nemiešajte!
Po 15-tich minútach zamiešajte. Schlaďte v krokoch po 5-tich minútach o 10°C na kvasnú teplotu mladiny.
Tepelný šok vyšší ako 10°C môže viesť k zmutovaniu kvasníc, k zlému priebehu kvasenia, alebo vytvoreniu nežiadúcich chutí.