Úvod » Suroviny na výrobu piva » Slad » Základné slady » Castle Viedenský slad EBC 4-7, 25 kg
Vlastnosti:
Sladový belgický základný slad. Ľahko sa suší pri teplote 85 až 90 ° C
Charakteristika:
Dodáva bohatšiu chuť sladu a obilia ako plzenský slad a dodáva jemnú arómy karamelu.
Castle Vienna slad je hvozdený pri mierne vyšších teplotách ako plzenský slad.
Výsledkom je, že Castle Vienna dodáva pivu hlbšiu zlatú farbu a súčasne zvyšuje jeho telo a plnosť.
Enzymatická aktivita sladu Castle Vienna je z dôvodu vyššej teploty hvozdenia o niečo nižšia ako aktivita
plzenského sladu. Avšak Castle Vienna má dostatočnú enzymatickú aktivitu na použitie v kombinácii s veľkým
podielom špeciálnych sladov.
Použitie:
Všetky štýly piva, Viedenský ležiak. Pre zvýraznenie farby a vône svetlých pív. Až do 100% zmesi.
parameter | jednotka | min | Max |
vlhkosť | % | 4.5 | |
Extrakt (sušina) | % | 80.0 | |
Výťažkový rozdiel jemne hrubý | % | 1.5 | 2.5 |
Farba mladiny | EBC (Lov). | 4,0 (2,1) | 7,0 (3,2) |
Celkový proteín | % | 11.5 | |
Rozpustný proteín | % | 3.5 | 4.3 |
Kolbachov index | % | 37.0 | 45.0 |
Viskozita | cp | 1.6 | |
pH | 5.6 | 6.0 | |
Diastatická sila | WK | 250 | |
drobivosť | % | 80.0 | |
Sklovitosť (celé zrná) | % | 2.5 |
Cena za 25 kg.