ÍRSKY ČERVENÝ ALE (20 l)
Slad:
Český (plzenský) slad - 3,2 kg
Bavorský slad - 0,1 kg
Melanoidný slad - 0,65 kg
Chmeľ:
Hallertau Perle - 20 g
Žatecký poloraný červeňák - 35 g
Kvasnice:
Safale US-05
Infúzia
35°C vystierka
55°C po 20 min
64°C po 40 min
72°C po 20 min
78°C po 20 min
• 20 g Perle (5,7%) na začiatku, 20 g ŽPČ (4,25 %) po 40 min. a 15 g ŽPČ (4,25 %) 10 min. pred koncom
Vrchne kvasené, originálna stupňovitosť 12,2%, 22 EBU, 30 EBC
50 litrov
Stupňovitosť: 12%
Slady:
Red-X 7,0 kg
Caramel Hell 3,8 kg
Mníchovský 1,7 kg
Chmele:
60 min. Chinook 11,2%AA 31,0g
30 min. Cascade 8,8%AA 43,4g
15 min. Protafloc ½ tablety
10 min. Cascade 8,8%AA 33,6g
Kvasnice: 2x US-05
Rmutovanie:
52°C 20 min.
63°C 40 min.
72°C 20 min.
78°C 10 min.