Úvod » Pivotéka » BELGICKÉ ALE » Abbey tripel

Pivotéka / Abbey tripel

Silné belgické ale je vyrábané komerčnými pivovarmi podľa receptúr a v licencii tradičných trapistických pivovarov (skutočných belgických kláštorov). Triple majú zlatú až jantárovú farbu, po naliatí zvyčajne vytvoria bohatú penu. Chuť a aróma je bohatá, silná a komplexná s vystupovaním sladových, kvasinkových, korenistých (napr. klinčekov) a ovocných (po pomarančoch, banánoch) rysov. Tieto pivá sú charakteristické výraznejšou chuťou po alkohole a horkosťou po chmelení, ktoré im dodáva suché zakončenie.

Usporiadať podľa 
Výrobca  

Jemne hmlisté pivo typické zlato-oranžovou farbou s arómou čerstvého chmeľu a kvasiniek. Chuť piva, ktorá sa rozvíja v ústach, pochádza z vône chmeľu - okrem jeho typickej vône má ovocné stopy muškátu a hrozienok, ktoré dávajú tomuto pivu atraktívnu arómu. Arómu dopĺňa dotyk horkosti bez kyselkavých tónov, ktorá sa rozplýva na jazyku najmä v doznievaní. Opátstvo Abbaye de Notre Dame de Scourmont
naša cena 2,80 €

Chimay Triple/Blanche
skladom


Špeciálne pivo vyrábané z troch druhov zŕn: jačmeňa, pšenice a ovsa. Jeden z belgických kláštorov blízko Dendermonde údajne varil pivo z troch druhov zŕn, čo inšpirovalo pivovar Bosteels k uvedeniu podobne pripravovaného piva na trh v roku 1997. Jačmeň, ovos a pšenica sa varia v surovom aj zosladovanom stave a pivo je silne korenené, čo vytvára zaujímavú komplexnú chuť. Zo pšenice pochádza "ľahké
naša cena 2,75 €

Tripel Karmeliet
skladom


Typický predstaviteľ kláštorných triplov. Ako iné, aj kláštor vo Westmalle vyrábal tmavšie pivá, ktoré spĺňali nepísané pravidlo, že čím je pivo silnejšie, tým je tmavšie. Po skončení 2. svetovej vojny toto pravidlo porušili. Vtedy začala v Belgicku vládnuť móda zlatých ležiakov a niektorí producenti začali experimentovať so svetlým sladom. Veľká sila a ovocná chuť po vrchných kvasinkách v
naša cena 2,90 €

Westmalle Tripel
skladom