Stouty

STOUT "mňam" (20 l)

 

Slad:

Pale Ale slad - 3,375kg

Bavorský slad - 1,125kg

Ražný slad pražený - 0,36kg

Farebný slad tmavý - 0,09kg


Chmeľ:

Challenger 26,2 g (8,30 % AA)

Premiant 20,1 g (9,40 % AA)

 

Kvasnice:

Safale US-05


Infúzia:

52°C - výstierka
67°C - 60 min.
pridanie Ražného praženého sladu a Farebného sladu
67°C - 10min.
78°C - odrmutovanie

Chmeľovar:

60 minut - celá dávka chmeľu ihneď po začiatku varu.

Výsledná farba cca 195 EBC , horkosť cca 45-47 EBU

 

Cream Stout autor: Andrej Kovár
40 Litrov
SG: 1057
IBU: 37
SRM: 65,5
ABV: 5,8%
 
Slady:
7,5Kg Pale ale
0,8 KG Čokoládový (960 SRM)
0,7 KG Viedenský
0,5 Kg Pražený Jačmeň
0,6 Kg Kukuričné vločky
0,5 Kg Ovsené vločky
0,25 Kg Jačmenné vločky
 
Chmele:
100g Brewer´s Gold
 
Kvasinky:
2x Safale S-04
 
Vystierka 38L
38C 5min
66C 60min
78C 5min
 
Vysladit 14 L 80C vody
 
Chmelovar:
70g Brewer´s Gold 60min
30g Brewer´s Gold 10min
 
milk stout MNÍCH  autor: Tomáš Harman
20l piva, 13% plato
slady:
slad č. 1:
Pilsner                3,2 kg
Crystal                0,4 kg
Mníchovský        0,4 kg
 
slad č. 2:
Roasted Barley   0,6 kg
Chocolate          0,27 kg
 
Výstierka (iba slad č.1) 52oC   čas 0 min
1. teplota                       68oC   čas 60 min
pridanie sladu č.2
2. teplota                       68oC   čas 10 min
odrmutovacia teplota    78oC   čas 10 min
 
chmeľovar:
Cascade 7,1%AA       80g         čas 60 min
 
do kvasnej nádoby pridať 250g laktózy a doriediť na 13% plato
Kvasnice US-05