Úvod »Pivotéka » LAMBIC

LAMBIC

Lambikmi sa označujú pšeničné pivá spontánne kvasené divokými kvasinkami. Tým sa odlišujú od iných druhov, kde sú kvasinky starostlivo kultivované. Pri spontánnej vrchnej fermentácii sa do piva dostávajú prírodné kvasinky a mikroorganizmy vďaka prúdeniu vzduchu. Vďaka tomu získava pivo osobitú suchú chuť pripomínajúcu víno alebo mušt s ľahkým kyselkavým doznievaním. Pivo dozrieva v dubových sudoch až niekoľko rokov (obyčajne tri), novšie a staré pivo sa pri niektorých typoch mieša a tým sa získavajú vyrovnanejšie chute. Neraz prekvapí jemnou rozdielnosťou chutí pri rôznych ročníkoch toho istého piva, podobne ako u vín. Tento spôsob výroby patrí medzi najstaršie a je typický pre belgickú oblasť Senna Valley, kde sa nachádza aj Brusel. Tradičné lambiky sú označované termínom "oude".

Usporiadať podľa 
Výrobca  

Neobvyklé vyváženie kyslosti blízkej vínu a sladkej chute. Verzia belgického divokokvaseného pšeničného piva, ktoré je výsledkom miešania mladého lambiku z letnej sezóny a starých lambikov s pridaním kandidovaného cukru. Je vhodným doplnkom ku ktorémukoľvek dezertu.   Možný iba osobný odber. Ďalšie informácie: Typ piva: Lambic - faro Objem: 25cl Obsah alkoholu: 4.2% Stupňovitosť: 16° Optimálna
naša cena 2,00 €

Lindemans Faro
skladom