E-shop
OBSAH
Nedávny výskum a vývoj poprednej firmy vyrábajúcej kvasnice LALLEMAND ukázal, že neexistuje žiadny významný rozdiel vo fermentačnom výkone medzi suchými a rehydratovanými kvasnicami.
Uprednostňovanou metódou naočkovania mladiny sušenými kvasnicami by malo byť ich nasypanie na hladinu zachladenej mladiny. Táto metóda je jednoduchšia ako rehydratácia a poskytne konzistentnejší fermentačný výkon, čím sa tiež zníži riziko kontaminácie.
Rehydratácia pivných kvasiniek pred naočkovaním mladiny by sa podľa tejto štúdie mala použiť iba vtedy, keď zariadenie jednoducho neumožňuje použitie kvasníc v ich sušenej forme, prípadne fermentáciu iných nápojov ako je pivo.
Je to dobrá správa pre všetkých, ktorí si pivo varia doma, nakoľko je to najjednoduchší, najčistejší a aj najčastejší postup pri zakvášaní v domácich podmienkach.
www.SVOJEPIVO.sk výroba a predaj: polotovary, suroviny a zariadenia na výrobu domáceho piva, mikropivovary, malé domáce a reštauračné pivovary.
Platba možná: